Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ipad mini vs. nexus 7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiegoś czasu potrzebuje czegoś do pogrania w gry i poczytania prasy wieczorem :D

Mam nexusa 4 ale to telefon i niewygodnie się na nim czyta jak na większości telefonów .

Myslałem nad nexusem 7 lub ipadem mini . (16 gb)

• Zalety ipada mini :

-wiekszy ekran (7.9')

-cienszy

-wieksza rozdzielczość kamerki :D

-lżejszy

-2x1ghz

-2 mikrofony

• Zalety nexusa 7:

-gorilla glass

-wiecej ramu ( ale przecież mamy doczynienia z innym systemem)

-4x1ghz

Cenowo:

• 800 zł za nexus 7

• 1200 zł za ipada mini

3G mi nie potrzebne chyba ,ze do nexusa 7 ponieważ ipad nie wspiera aero2 .

Versus :

http://versus.com/en/google-nexus-7-16gb-vs-apple-ipad-mini-16gb

MIałem doczynienia z systemem ios ale równie cenie (a nawet bardziej) androida .

Tak czy siak chcę spróbować czegoś nowego.

Tablet bedzie 'domowy' tj zostaje w domu wiekszośc czasu i służy do czytania artykułów na necie i rozmów na hangouts :D a także używany przez ojca :P

Chociaż nie wykluczam podróży samolotem i także przydałby się do tego tablet :D

Powiedzcie mi jakie aplikacje wspiera google na ios ( jesli ktoś może proszę o SS z AppStore :) )

Wypowiedzcie się co byście wybrali i oczywiście dlaczego . (możecie dołączyć jakieś artykuły :D )

11967467.jpg

Opublikowano

Najlepszy sprzet to oczywiscie ten od Apple ale jak nie masz duzo kasy i nie chcesz przeplacac to Nexus, na androidzie można tak latwo instalować gry z chomika na przyklad... Za grosze zamiast wydawac 20zł na gry Gameloftu, bo inne nie maja racji bytu.

Opublikowano

iPad Mini obsługuje HSPA + więc aero będzie na nim śmigać :)

@Top polecam iPada Mini, jednak radzę poczekać do premiery nowego iPada by to samo kupić po niższej cenie.

Opublikowano

możliwe ,że bedzie działać ale bedzie trzeba wiciąć karte z micro do nano :D

czytałem ,ze apple ma zamiar wypuścić nowego ipada we wrzesniu .. zna ktoś dokładniejszą date ?

Napiszcie coś bo nadal nie jestem zdecydowany :D

11967467.jpg

Opublikowano

10 września Apple wypuści kolejne iPhone'y i dopiero po tej dacie spodziewał bym się jakichkolwiek wieści o nowym iPadzie. Jednak krążą plotki że 10 zobaczymy również nowe iPady, ale wydaje mi się że tak się nie stanie ponieważ Apple do tej pory organizowało oddzielną konferencje poświęconą prezentacji nowego iPada.

Opublikowano

10 września Apple wypuści kolejne iPhone'y i dopiero po tej dacie spodziewał bym się jakichkolwiek wieści o nowym iPadzie. Jednak krążą plotki że 10 zobaczymy również nowe iPady, ale wydaje mi się że tak się nie stanie ponieważ Apple do tej pory organizowało oddzielną konferencje poświęconą prezentacji nowego iPada.

ta tylko cena tych ipadów bedzie spora pewnie, moze ipad mini stanieje....

może sobie tego nowego nexusa 7 kup, ja uzytkowalem kiedys nexusa 7 i nie narzekalem, choc zastanów się czy opłaca Ci się wydawać kasę na coś na czym pograsz czy poczytasz prase wieczorem?.. i aż 1200 zł?...

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

Nexus 7 nie kosztuje 1200zł... tylko 800zł albo i mniej...

Ja także jestem za Nexusem, mimo że iPady wydają się być stabilniejsze (ciut szybszę) to ja ufam bardziej androidowi, ale wybór pozostaje tobie.

Opublikowano

Polecam Ipada. Znajdziesz naprawdę wiele ciekawych gier. Co prawda nie wszystkie gry są darmowe, ale możesz je kupować po dość niskich cenach (wiele po 1, lub 2 $)

Opublikowano

Polecam Ipada. Znajdziesz naprawdę wiele ciekawych gier. Co prawda nie wszystkie gry są darmowe, ale możesz je kupować po dość niskich cenach (wiele po 1, lub 2 $)

dzieki za odpowiedź ale bardziej mnie interesowała by twoja opinia o sprzecie jak się sprawuje i jak go oceniasz :/

11967467.jpg

Opublikowano

ok dzięki za opinie ale jeszcze jedno pytanko :

obydwa tablety mają roździałkę HD jakość chyba powinna być dobra na 7" lub 8" :s a zresztą taki ekran bedzie czerpał mniej energii

ale bateria ma około 4000 mAh wiec bedzie dobrze :D

Więc czekam na premiere nowego ipada we wrzesniu może ceny się ruszą troszeczke :D

Na dzień dzisiejszy jestem zdecydowany na ipad mini ale może bede miał okazje zobaczyć nowego nexusa 7 .

11967467.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...